Επιτέλους: Ξεκινά η παραγωγή του νέου Pony (βίντεο)

Σημαντική σελίδα για την χώρα και ιδιαίτερα για την Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ανοίξει τους ερχόμενους μήνες με το ξεκίνημα της παραγωγής του νέου...
Pony από την εταιρεία Namco.

To αυτοκίνητο το οποίο παραγόταν τις δεκαετίες του 70 και του 80 και ήταν πραγματικό εργαλείο,θα ξαναπάρει σάρκα και οστά και σε λίγο καιρό θα το δούμε στους Ελληνικούς δρόμους αλλά και σε τέσσερις χώρες στις οποίες θα εξάγεται...

Το νέο όχημα θα φορά κινητήρα 1.500 κυβικών που θα εισάγεται από το εξωτερικό,ενώ το πλαίσιο και το αμάξωμα θα γίνονται στο εργοστάσιο της Namco στην Θεσσαλονίκη.Όπως είπε ο πρόεδρος της Namco Πέτρος-Τζανέτος Κοντογούρης,όλα αυτά τα χρόνια προετοίμαζαν την νέα γενιά του Pony,και αφού ξεπέρασαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν-κυρίως από το Ελληνικό δημόσιο-είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου.

Η Namco σκοπεύει να παράγει τρεις παραλλαγές του Pony με ρυθμό 24 αυτοκινήτων την ημέρα. Κανένα δεν προβλέπεται να μείνει απούλητο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας θα υπάρχει ζήτηση για 128 αυτοκίνητα ημερησίως αφού το νέο Pony θα εξάγεται κυρίως στην Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία.

Ο έξυπνος τρόπος συναρμολόγησής του μειώνει πολύ το κόστος και περιορίζει τον χρόνο κατασκευής.Το αν το Pony θα διατίθεται και στην Ελλάδα και αν η τιμή του θα παραμείνει κοντά στα €7.000 που αναμένεται να κοστίζει στις παραπάνω χώρες, μένει να το δούμε.

Σχόλια