Απαντήσεις στην υπόθεση απαγωγής στην πλατεία Εξαρχείων

Απαντήσεις στην υπόθεση απαγωγής στην πλατεία ΕξαρχείωνΞεδιαλύνεται το μυστήριο με το περιστατικό στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ του Σαββάτου, όπου ομάδα περίπου είκοσι ατόμων με όπλα φέρεται πως...
απήγαγε δύο άτομα.

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε στο Indymedia, η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη κάνει λόγο για «πολιτική παρέμβαση στην πλατεία Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέκτες».

Στο ανυπόγραφο κείμενο αναφέρεται «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες».

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Εξαρχείων, όπως ανέφερε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ένοπλοι απήγαγαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, δύο άτομα, αγνώστων στοιχείων.

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσιεύτηκε σήμερα:
«Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλ. Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες.

Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων.

Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρηση τους.

Τα Εξάρχεια ανήκουν στους αγωνιζόμενους
και όχι στις μαφίες και τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους».
newsbeast.gr

Σχόλια