Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζεται 52χρονος Τούρκος που κατηγορείται για την έκρηξη στην Τριανδρία

Αποφυλακίζεται 52χρονος Τούρκος που κατηγορείται για την έκρηξη στην ΤριανδρίαΑποφυλακίζεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 52χρονος Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος κατηγορείται για...
την έκρηξη σε διαμέρισμα της Τριανδρίας, τον Οκτώβριο του 2011, κατά την οποία είχε χάσει τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος.

Ο 52χρονος «Τσετίν» -όπως είναι γνωστός- είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης και έκτοτε κρατείτο στις φυλακές Διαβατών.

Με το υπ' αριθμόν 439/2014 βούλευμα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε -έπειτα από σχετική προσφυγή της συνηγόρου του- να αντικαταστήσει το μέτρο της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Οι όροι αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την αυτοπρόσωπη εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής που διαμένει και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Στο βούλευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο 52χρονος ζει 23 χρόνια στη Θεσσαλονίκη κι ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της Τριανδρίας, τονίζοντας ότι το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο που υπάρχει εναντίον του είναι κάποια φυλλάδια που βρέθηκαν στο σπίτι του και έχουν το ίδιο περιεχόμενο με αντίστοιχα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα όπου έγινε η έκρηξη. Επισημαίνει δε ότι έχει νόμιμη πολιτική δράση στη χώρα μας, όντας μέλος της ‘Επιτροπής Αλληλεγγύης των Πολιτικών Κρατουμένων σε Τουρκία και Κουρδιστάν'. 

Σχόλια