Ουκρανικές δυνάμεις εισβάλουν στο Σλαβιάνσκ – Εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν την πόλη(φώτο και βίντεο)

Ουκρανικές δυνάμεις εισβάλουν στο Σλαβιάνσκ – Εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν την πόλη - Αιματηρά επεισόδια και στο ΝτόνετσκΆνδρες με τα όπλα προτεταμένα εισβάλουν στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι άνδρες του ουκρανικού στρατού...
που μετέχουν στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης που βρίσκεται εδώ και μέρες στα χέρια των φιλορώσων αυτοτονιστών.

 Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν ένα σκηνικό μάχης σώμα με σώμα. Καπνοί και φωτιές παντού. Η "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" του Κιέβου στο Σλαβιάνσκ αφήνει πίσω της νεκρούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Russia Today, δήλωσε πως τουλάχιστον πέντε μέλη της "ομάδας άμυνας" έχουν σκοτωθεί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Οι Ουκρανοί στρατιώτες κατέστρεψαν τρια σημεία ελέγχου που είχαν στηθεί από τους φιλορώσους αντάρτες.

Μόλις έγινε γνωστό πως ουκρανικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Σλαβιάνσκ, μια από τις πόλεις που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι φιλορώσοι αυτονομιστές, το Euronews μετέδωσε πως δόθηκε εντολή εκκένωσης της πόλης!

Η αστυνομία ανακοίνωσε την έναρξη της "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης" μέσω μεγαφόνων. Νωρίτερα, αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου του Σλαβιάνσκ. Επικαλούμενο πληροφορίες από «ομάδα άμυνας», το Russia Today μετέδωσε ότι οι δυο άνδρες έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμούς αγνώστων.

  «Δυστυχώς, οι αναφορές για πυροβολισμό επιβεβαιώνονται», δήλωσε στο RT η εκπρόσωπος της «ομάδας άμυνας», Στέλα Χορόσεβα, αναφέροντας ότι «ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν κάθε βράδυ. Αυτή τη φορά ύποπτοι οπλισμένοι άνδρες περνούσαν και τα μέλη της "ομάδας άμυνας" τους πλησίασαν για να ελέγξουν την ταυτότητά τους. Όμως οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ».

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για άγνωστους ενόπλους που άνοιξαν πυρ στην πόλη Αρτιμοβόσκ στην επαρχία του Ντόνετσκ. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίθεση από 100 στρατιωτικούς σε στρατιωτική μονάδα κοντά στο Αρντιβόσκ.

«Οι ένοπλοι πυροβολούσαν με πολυβόλα. Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες», είπε στο πρακτορείο Interfax εκπρόσωπος των «ομάδων άμυνας».
newsit.gr

Σχόλια