Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές Στις 3 και στις 11 Μαϊου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για το δικαίωμα συμμετοχής κομμάτων και υποψηφίων στις εκλογές. Στο μεταξύ ψάχνουν μέλη της Χρυσής Αυγής...
για αρχαιοκαπηλία ενώ από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή απειλεί με νέα βίντεο.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από την περασμένη εβδομάδα οι περιορισμοί και οι δεσμεύσεις της εκλογικής νομοθεσίας για τους υποψήφιους στις περιφερειακές εκλογές και στος ευρωεκλογές. Αν και οι περισσότερες είναι τυπικές, υπάρχουν δυο που μπορούν να φέρουν μεγάλες ανατροπές στον εκλογικό χάρτη και θα οριστικοποιηθούν στις 11 Μαίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, η πρώτη είναι η απόφαση που καλείται να λάβει ο Άρειος Πάγος για το αν μπορούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να συμμετέχουν στις περιφερειακές εκλογές. Μία εβδομάδα μετά, ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να αποφασίσει εαν η Χρυσή Αυγή αλλά και το παρακλάδι της, η Εθνική Αυγή, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Αν κάποια από αυτές τις δυο αποφάσεις είναι θετική τότε τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά σε σχέση με όσα περιγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Πάντως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφανθεί σε κάθε περίπτωση αν η Χρυσή Αυγή και η Εθνική Αυγή θα εφαρμόσουν όσα αναφέρουν στο καταστατικό τους για σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, η προθεσμία για να για να κατατεθούν οι εκλογικοί συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων και περοφερειαρχών λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Μέχρι τις 3 Μαίου το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν οι συνδυασμοί είναι έγκυροι και άρα αν ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, ο Ηλίας Παναγιώταρος την Περιφέρεια Αττικής, ή ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις ευρωεκλογές μία εβδομάδα αργότερα.

Πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι Αρεοπαγίτες θα θεωρήσουν τα δυο κόμματα ένα και το αυτό, οπότε ή θα απογορευτεί η συμμετοχή και των δυο ή θα επιτραπεί.
newsit.gr

Σχόλια