Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο παρά την απόφαση του δικαστηρίου για επαναπρόσληψη των καθαριστριών

Στουρνάρας: Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσαΣκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Οικονομικών γιατί φοβούνται ότι αν υποχωρήσουν στο θέμα των καθαριστριών, θα δημιουργηθεί γενικότερο θέμα...
για τη διαθεσιμότητα τονίζοντας επί της ουσίας στον αέρα όλο το πρόγραμμα.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών ναι μεν αναγνώρισε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορά στην προσωρινή επανατοποθέτηση των καθαριστριών. Όμως, όπως διατείνονται δικαστικοί κύκλοι, με την ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει ότι είναι έτοιμος να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για να μην επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου
«Ο Υπουργός Οικονομικών κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών: α) την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης β) την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γ)την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υποβάλλει παράλληλα ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο».

Σχόλια