Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Παναγιώτη Ποικιλίδη

«Έφυγε» ο ΠοικιλίδηςΈνα μεγάλο αθλητή κι έναν εξαιρετικό άνθρωπο πενθεί από το βράδυ της Παρασκευής ο ελληνικός αθλητισμός. Μετά το έμφραγμα που υπέστη την περασμένη...
Τετάρτη, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν μπόρεσε να κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή της ζωής του και τελικά έφυγε αναπάντεχα απ’ αυτή.

Η κατάσταση του Ολυμπιονίκη και διοικητικού στελέχους του ΠΑΟΚ δεν παρουσίασε τελικά τη βελτίωση που αναμενόταν μετά την εγχείριση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε. Και αφότου το πρωί της Παρασκευής άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές και ν’ ανεβάζει πυρετό, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία οδήγησε τελικά στο θάνατό του λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Όπως είναι λογικό, η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός στον ΠΑΟΚ, με πολλά απ' τα στελέχη του και τον Θοδωρή Ζαγοράκη να σπεύδουν κοντά στους οικείους του. Αμέσως, δε, εκδόθηκε και συλλυπητήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Σε βαθύ πένθος βρίσκεται η οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν κατάφερε να βγει νικητής από την τελευταία, πιο δύσκολη μάχη του. Το Μέλος της Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την εγχείρηση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε, παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και τελικά “έφυγε” σε ηλικία 48 ετών.

Συντετριμμένοι μετά την θλιβερή είδηση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και σύσσωμο το ΔΣ μετέφεραν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο Ποικιλίδης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πάλη από τον ΒΑΟ, όπως και ο αδελφός του, επίσης Ολυμπιονίκης Γιώργος, και πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, (Λος Άντζελες 1984, Σεούλ 1988, Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996) με καλύτερο πλασάρισμα την 4η θέση σε εκείνους του 1984 στην ελληνορωμαϊκή.

Στη Βαρκελώνη κατετάγη 8ος, ενώ στην Ατλάντα το 1996 ανέβηκε στην 5η θέση και θα ήταν σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα, αν δεν συναντούσε νωρίς στο τουρνουά, τον Καρέλιν, την «ρωσική αρκούδα» ο οποίος τον νίκησε με πτώση.

Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αρχικά ως επιλογή του Θόδωρου Ζαγοράκη και στη συνέχεια του Ιβάν Σαββίδη. 

Σχόλια