ΠΡΟΣΟΧΗ: Χαλάει ο καιρός-Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Καταιγίδες, χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι θα `χτυπήσουν` Ιόνιο, δυτική και βόρεια ΕλλάδαΚαλομάθαμε με τον καλοκαιρινό καιρό αλλά ο Μάιος μας αφήνει με κακοκαιρία, βροχές, καταιγίδες, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει...
η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και γι’ αυτό το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Η κακοκαιρία θα "χτυπήσει" αρχικά από τα δυτικά και σταδιακά στη βόρεια Ελλάδα, τα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ της Παρασκευής αλλά κατά τόπους θα είναι έντονα και το Σάββατο.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Πέμπτης (29-05-2014) στο Ιόνιο, τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

2. Την Παρασκευή (30-05-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που και πάλι θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

3. Το Σάββατο (31-05-2014) παρά την εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές δεν αποκλείεται κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν το πρωί στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να συνεχιστούν

Σχόλια