Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα από το 2015

Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα από το 2015Τη μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2015 εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την...
ανακοπή της αυξητικής πορείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Η μηνιαία παρακράτηση φόρου δεν θα προκύπτει μόνο από τον μισθό ή τη σύνταξη, αλλά από το σύνολο των εισοδημάτων του φορολογούμενου. Ειδικότερα, θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου με βάση το περσινό του εισόδημα και στη συνέχεια θα υπολογίζεται η παρακράτηση με το σύνολο του φόρου που αντιστοιχεί στο εισόδημα.

Ο φόρος θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις (ή 14 για όσους εξακολουθούν να παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας) οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας. Ακολούθως, η επιχείρηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να παρακρατά κάθε μήνα από την αμοιβή το 1/12 ή το 1/14 των ετήσιων φόρων και να το αποδίδει στο Δημόσιο.

Το νέο σύστημα θα έχει ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα κάθε μήνα, όμως ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν το επόμενο έτος μέσω της φορολογικής δήλωσης θα είναι μηδενικός.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το krini-kalamaria δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών και ως εκ τούτου δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω του e-mail επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...