Σε "καραντίνα" όλη η Ηλεία λόγω του πυρετού των προβάτων

Σε `καραντίνα` όλη η Ηλεία λόγω του πυρετού των προβάτωνΣε «καραντίνα» μπαίνει όλη Ηλεία μετά και το δεύτερο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού των προβάτων στην Αρκαδία, όπως δήλωσε η διευθύντρια της...
Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Μπέκυ Σπυροπούλου.

Η κ.Σπυροπούλου, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Αιχμές» (ΟΡΤ FM 92,3) το πρωί της Τετάρτης και τόνισε ότι μετά και το δεύτερο κρούσμα, όλη η Ηλεία θεωρείται ζώνη προστασίας, καθώς αρχικά ήταν μόνο η ορεινή ζώνη της Ολυμπίας, της Φιγαλείας και της Ανδρίτσαινας.

Όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, η κ.Σπυροπούλου πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες της διεύθυνσης και να μη βγάλουν τα ζωντανά από τη ζώνη προστασίας δίχως να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές. Επίσης ζήτησε από όλους τους κτηνοτρόφους να ενημερώσουν τη διεύθυνση αμέσως εάν παρατηρήσουν συμπτώματα στα ζώα τους.

Διευκρινίστηκε ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, προσβάλλει κυρίως τα πρόβατα και λιγότερο τις αίγες (κατσίκες), ενώ άφησε αιχμές εναντίον όσων διακινούν παράνομα ζωντανά, καθώς αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα μετάδοσης της νόσου.

Σχόλια