Ισόβια στον φονιά της Φαίης..Πέντε χρόνια φυλακή στην αδερφή της!

Ισόβια στον φονιά της Φαίης - Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την Μαριαλένα - Με σκυμμένο κεφάλι ο Στεφανάκης Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή και των τριών κατηγορουμενων για τη δολοφονία της 23χρονης καλλονής, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. Με...
σκυμμένο κεφάλι άκουσε την απόφαση της έδρας ο φονιάς της Φαίης Μπάχλα. Ξέσπασε σε κλάμματα η αδελφή της Μαριαλένα.

Η δικαστής έκρινε ένοχους χωρίς ελαφρυντικά τον Βαγγελη Στεφανάκη και την αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα, απορριπτοντας το αίτημα των κατηγορουμένων να τους αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.   Ο κατηγορούμενος Βικ Σαρέλ κρίθηκε ένοχος ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας φυλάκισης για τον Στεφανάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ενώ η Μαριαλένα καταδικάστηκε σε 5 έτη φυλάκισης με την κατηγορία της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία. Ο τρίτος κατηγορούμενος Βικ Σαρέλ καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους.

Καταπέλτης η εισαγγελέας στην εισήγησή της - Συγκλόνισε όλη την Ελλάδα
Καθ΄όλη τη διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελέως ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε κατεβασμένο το πρόσωπο και ήταν σκυθρωπός. Με κατεβασμένο το κεφάλι και η Μαριαλένα η οποία ξεσπασε σε κλάματα μόλις η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της.

Οπως είπε η εισαγγελέας "ο Στεφανάκης γοητεύτηκε από τη Μαριαλένα, μια γυναίκα όμορφη και μεγαλύτερη οταν τη γνώρισε σε γυμναστήριο. Ο ισχυρισμός τους οτι γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2013 είναι αβάσιμος εξαιτίας της αλληλουχίας των γεγονότων.

Οταν η Φαίη και ο Στεφανάκης έγιναν ζευγάρι η Μαριαλένα από προστάτης της αδελφής της έγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά εβλεπε την κατά 9 χρόνια νεότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει.

Ο Στεφανάκης είπε οτι η Φαίη ήταν η επιλογή του όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας και αυτό προκύπτει από τη συχνή τους επικοινωνία.


"Ο Στεφανάκης ήξερε τι έκανε όταν χτυπούσε τη Φαίη"
Τα χτυπηματα που δέχθηκε η Φαίη στο κεφάλι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά και τη χτύπησε σε όλο της τη σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο έγινε στο τέλος το κορίτσι θα υπέφερε φρικτά. Το επιχείρημα οτι η Φαίη χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου διαψέυστηκε διότι δεν υπήρχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Για τον ισχυρισμό του Στεφανάκη οτι δεν μπορούσε να ελέγξει τη δύναμή του, η εισαγγελέας είπε οτι αυτο δεν ισχύει και αυτό γιατί ο Στεφανάκης ήταν θιασώτης γυμναστηρίων, έκανε πολεμικες τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του".

Η εισαγγελέας πρόσθεσε πως η δυνατότητα της Φαίης να αμυνθεί στα χτυπήματα ήταν ανύπαρκτη, άλλωστε ο πατέρας του κατηγορούμενου τη χαρακτήρισε μπιμπελό.

"Ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο για την Μαριαλένα, εκείνος αγαπούσε μόνο τον εαυτό του"
Επίσης οπως τόνισε η εισαγγελέας "προκύπτει οτι ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακευόταν οτι είχε γίνει το αντικείμενο διένεξης από τις δυο όμορφες αδελφές, είχε αγάπη μόνο για τον εαυτό του. Για την Μαριαλένα από την άλλη ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της.

Δεν αρκεί μόνο η συγγνώμη της, πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας" είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.
newsit.gr

Σχόλια