Χαλκιδική: Μαίνεται η φωτιά στον Αρμενιστή

Βραδιά αγωνίας φαίνεται πως θα περάσει απόψε η χερσόνησος της Σιθωνίας, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί δεν έχει τεθεί ακόμα υπό...
πλήρη έλεγχο.

Ο  Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Χρύσανθος Αθανασόπουλος, μιλώντας πριν λίγο στο halkidikinews.gr  υπογράμμισε οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

«Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη, βέβαια είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι το μεσημέρι. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι η φωτιά κινείται κυκλικά ανάλογα με την διεύθυνση του ανέμου, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση. Επιπλέον η περιοχή είναι πολύ δύσβατη, ανοίξαμε ζώνες με τα υπάρχοντα μηχανήματα και ελπίζουμε να μην αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες» είπε ο κ. Αθανασόπουλος.

Στο μεταξύ, έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού τα καναντέρ, γεγονός που ανησυχεί τους τοπικούς φορείς και πιέζουν να συνεχιστούν οι ρίψεις μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Αυτήν την ώρα -17.45-  καταφθάνει στην περιοχή ερπυστριοφόρο  χωματουργικό μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας, το οποίο αναμένεται για να δημιουργήσει ζώνη προς την πλευρά του Ζωγράφου και να διασφαλιστεί ότι η φωτιά δε θα φύγει ανεξέλεγκτη προς Βουρβουρού.

Σχόλια