Δημιουργική απασχόληση για 1.037 παιδιά στο δήμο Θεσσαλονίκης

Χίλια τριάντα επτά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από σήμερα κι έως το τέλος του καλοκαιριού το πρόγραμμα δημιουργικής...
απασχόλησης, το οποίο υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό να προσφέρει διεξόδους στους εργαζόμενους γονείς κατά την περίοδο που είναι κλειστά τα σχολεία.

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 29 Αυγούστου. "Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν στους δημότες της Θεσσαλονίκης και έχει τριπλό στόχο: να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους γονείς και ιδιαίτερα την εργαζόμενη μητέρα, να προσφέρει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς, αλλά και να δώσει και στα ίδια τα παιδιά τη δυνατότητα να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους", επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Καρούμπης.

Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης θα λειτουργούν καθημερινά από τις 7.00 το πρωί μέχρι και τις 4.00 το απόγευμα σε έξι δημοτικά σχολεία και συγκεκριμένα στο 36ο στην Αγίας Σοφίας, στο 67ο στην Ξηροκρήνη, στο 23ο στην Άνω Τούμπα, στο 13ο στα Κυβέλεια, στο 88ο στο πάρκο του Γαλαξία και στο 1ο στην Τριανδρία. Ακόμη θα λειτουργήσει και τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, υπό την εποπτεία ειδικών εκπαιδευτικών, σε διάφορες δραστηριότητες, όπως τα θεατρικά δρώμενα, η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός, η γυμναστική ή οι αθλοπαιδιές.

Χθες, παρουσία του Αντώνη Καρούμπη, υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τους 37 εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν στον δήμο Θεσσαλονίκης κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για τις ανάγκες του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης. Πρόκειται για νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς δημοτικής εκπαίδευσης, εικαστικούς, μουσικολόγους, θεατρολόγους και ψυχολόγους, καθώς και για εκπαιδευτικούς με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.

Στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης που είχε εκδώσει, ο δήμος Θεσσαλονίκης δέχθηκε συνολικά 254 αιτήσεις από εκπαιδευτικούς που διεκδικούσαν τις 37 προσφερόμενες θέσεις. "Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε από τριμελή επιτροπή, η οποία έλαβε υπόψη της κριτήρια ανάλογα με αυτά που τίθενται από το ΑΣΕΠ. Εξάλλου, για πρώτη φορά επιβραβεύθηκαν με πρόσθετη μοριοδότηση που αντιστοιχεί σε προϋπηρεσία οι εκπαιδευτικοί που κατά διαστήματα έχουν προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διάφορων προγραμμάτων που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους", ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Σχόλια