Θεσσαλονίκη: 55 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί σε αστυνομικά τμήματα

Σε αστυνομικά τμήματα 1.536 δημοτικοί αστυνομικοί - Πώς θα κατανεμηθούν στη ΘεσσαλονίκηΧωρίς να έχουν καθορισθεί τα ακριβή καθήκοντά τους, 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οφείλουν να δώσουν το παρών σήμερα Δευτέρα 7 Ιουλίου στις...
αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν διατεθεί προσωρινά.

Επιπλέον προσωρινά θα φορούν την ίδια στολή με αυτήν που είχαν όταν υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς τα διακριτικά, που θα τα αντικαταστήσουν με αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να αποφασισθεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όσοι πάνε σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κτλ.

Ωστόσο σε σχετική διαταγή αποσαφηνίζεται ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσωρινή τοποθέτησή τους δεν μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται, ενώ παλαιότερα έχει διευκρινιστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν

Επιπλέον σε σχετική εγκύκλιο αναφερόταν ότι για τη μετακίνησή τους τη Δευτέρα δεν θα δικαιολογηθούν οδοιπορικά έξοδα.

Εν τω μεταξύ σε διαταγή που δημοσίευσε ιστοσελίδα δημοτικών αστυνομικών και εστάλη από τον Κλάδο Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης, αλλά και τις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, αναφέρεται η ανακατανομή των πρώην δημοτικών αστυνομικών.

Στη Θεσσαλονίκη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση θα κατανείμει 55 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ως εξής: 35 στα Αστυνομικά Τμήματα Λευκού Πύργου, πλατείας Δημοκρατίας, Ανω Πόλης - Αγίου Παύλου, Τούμπας - Τριανδρίας, Χαριλάου και Ανάληψης, καθώς και 20 στο Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σχόλια