Τα αμύγδαλα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών

Τα αμύγδαλα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειώνΝέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία δείχνει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, προάγοντας...
την υγεία των αγγείων.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατανάλωναν αμύγδαλα καθημερινά για ένα μήνα βρέθηκαν να έχουν αυξημένη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, κυρίως α-τοκοφερόλης, στο αίμα, χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, παράγοντες που σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε συστατικά όπως τα μονο- και πολυ-ακόρεστα (τα λεγόμενα «καλά») λιπαρά οξέα, οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη Ε και τα φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευεργετική δράση των αμυγδάλων οφείλεται πιθανότατα στο συνδυασμό των εν λόγω συστατικών και όχι σε κάποιο από αυτά μεμονωμένα.Επομένως η προσθήκη μικρής ποσότητας αμυγδάλων στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, σαν σνακ ή μαζί με τα δημητριακά ή τις σαλάτες σας, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιοπαθειών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το krini-kalamaria δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών και ως εκ τούτου δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω του e-mail επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...