Κρατείται και ανακρίνεται ο Σαρκοζί

Κρατείται και ανακρίνεται ο ΣαρκοζίΥπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στην υπόθεση του σκανδάλου...
αθέμιτης άσκησης επιρροής.

Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας κρατείται και αυτή η εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που αναμενόταν η ανακοίνωσή του για επιστροφή στην πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ένωσης για το Λαϊκό Κίνημα UMP της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον ανακρίνει επί ένα 24ωρο, διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έφθασε νωρίς το πρωί στην έδρα της κεντρικής διεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας στη Ναντέρ, έξω από το Παρίσι. Ο συνήγορός του Τιερί Ερζόγκ ετέθη χθες υπό κράτηση, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου.

Οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υποστήριξη του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου, οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν επίσης να εξακριβώσουν εάν ο Νικολά Σαρκοζί ενημερώθηκε παρανόμως για την τηλεφωνική του παρακολούθηση

Σχόλια