Βλ. Πούτιν: Προσέλαβε άτομο για να δοκιμάζει το φαγητό του - Φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν

Την τακτική ιστορικών προσωπικοτήτων και συγκεκριμένα δικτάτορων, όπως του Τσαουσέσκου, Χουσείν και Χίτλερ, φαίνεται πως κινείται ο Ρώσος...
πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φαίνεται πως προσέλαβε άνθρωπο ο οποίος θα δοκιμάζει τα πιάτα που προορίζονται για το τραπέζι του.

Σύμφωνα με τη βρετανική Independent, η είδηση προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Club des Chefs des Chefs του Λονδίνου, όπου ετοιμάζονταν τα γεύματα των ηγετών κρατών.

Από διαρροές προέκυψε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφεύγει τα οστρακοειδή -τα απαγορεύει άλλωστε και το πρωτόκολλο-, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απεχθάνεται τα παντζάρια και ο πρίγκιπας Φίλιππος προτιμά αντί κρασιού τη μπίρα για να συνοδεύσει τα γεύματά του.

Όλα τα παραπάνω, όμως, είτε είναι λίγο -πολύ γνωστά είτε δίνουν τροφή σε αυτό που ονομάζουμε lifsteyle της πολιτικής, αυτό που αποτέλεσε τη βάση για είδηση είναι ότι όλα τα πιάτα που προορίζονταν για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δοκιμάζονταν από ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του. Η αιτία δεν ήταν άλλη από τη διαπίστωση ότι δεν ήταν δηλητηριασμένο.

Η εν λόγω δουλειά ήταν δημοφιλής και στην αρχαιότητα. Με αυτό το καθήκον ήταν επιφορτισμένες οι σκλάβες της αυτοκράτειρας Κλεοπάτρας, αλλά και πολλών αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και της Κίνας.

Σχόλια