Υπόμνημα-βόμβα για την αξιολόγηση

Υπόμνημα-βόμβα για την αξιολόγησηΚαμπανάκι ότι θα διαλυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες αν εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τις ποσοστώσεις, χτυπάει ο επιστημονικός δημόσιος φορέας για τη δημόσιο...
διοίκηση, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, με υπόμνημα «χαστούκι» που στέλνει στον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».

Το Εθνικό Κέντρο, που έχει στείλει το κείμενο στην ηγεσία του υπουργείου, με τη μορφή υπομνήματος, με ημερομηνία 20 Ιουνίου, ξεκαθαρίζει ότι το σύστημα αξιολόγησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί και γι’ αυτό πρέπει να επανεξεταστεί και βελτιωθεί, ώστε να γίνει «πραγματικά λειτουργικό, ορθολογικό και αποτελεσματικό».

Στο υπόμνημα αναφέρεται ρητά ότι για μια δεκαετία στις εκπαιδευτικές μονάδες του Κέντρου διδάσκεται το σύστημα «Διοίκηση με στόχους», το οποίο είναι διεθνώς γνωστό και μάλιστα, όπως αναφέρεται επί λέξει, «κατά γενική ομολογία, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, συνιστά σήμερα το ενδεδειγμένο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης προσωπικού σχετικά με την απόδοσή του στην εργασία και είναι αυτό που εφαρμόζεται από πολλές δημόσιες υπηρεσίες».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το krini-kalamaria δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών και ως εκ τούτου δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω του e-mail επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...