1.375 δολάρια για ένα...κομμάτι τούρτας

1.375 δολάρια για ένα...κομμάτι τούρταςΈναντι 1.375 δολαρίων πουλήθηκε σε δημοπρασία ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Κάρολου, που παντρεύτηκαν...
το 1981.

Το κομμάτι από την τούρτα το οποίο βρίσκεται ακόμα στο ασημόλευκο κουτί του, όπως ακριβώς το είχε προσφέρει το πριγκιπικό ζεύγος στους καλεσμένους του, πουλήθηκε την Πέμπτη από τον οίκο δημοπρασιών Nate D. Sanders  στο Λος Άντζελες.

Το κουτί με το κέικ συνοδευόταν από μια κάρτα που έγραφε: "Με τις θερμότερες ευχές από τις Αυτού Υψηλότητες, τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας".

O εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Sam Heller είπε ότι ο αγοραστής είναι ιδιώτης συλλέκτης. Παρότι το κομμάτι τούρτας βρισκόταν μέσα στο αυθεντικό κουτί , συνέστησε στον αγοραστή να μην το δοκιμάσει. Δεν θα ήταν καλή ιδέα, ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάποιοι φανατικοί συλλέκτες κομματιών από βασιλικές τούρτες.  Κάποιοι, τόνισε ο Heller, έχουν αγοράσει κομμάτια από τούρτες από την εποχή της βασίλισσας Βικτώρια, η οποία παντρεύτηκε το 1840.

Σχόλια