Βίντεο-σοκ από την εκτέλεση 250 Σύρων από τζιχαντιστές.

Βίντεο-σοκ από την εκτέλεση 250 Σύρων από το Ισλαμικό ΚράτοςΟι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν την Τετάρτη 250 Σύρους στρατιώτες - τους οποίους είχαν αιχμαλωτίσει το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν...
κατέλαβαν μια βάση της πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Ράκα - και έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο της θηριωδίας.

Το βίντεο αναρτήθηκε σήμερα στο YouTube και ένας μαχητής του ΙΚ επιβεβαίωσε ότι είναι αυθεντικό.Στις εικόνες, οι αιχμάλωτοι περπατούν στη σειρά ημίγυμνοι, υπό το πρόσταγμα των τζιχαντιστών και δηλώνουν την πίστη τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί και διακρίνονται δεκάδες άνδρες, ξαπλωμένοι μπρούμυτα, που φορούν μόνο το εσώρουχό τους. Τα σώματά τους είναι απλωμένα σε μια γραμμή μήκους πολλών δεκάδων μέτρων. Σε μικρή απόσταση υπάρχει και ένας σωρός από πτώματα.

«Οι 250 Σαμπίχα που αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην Τάμπκα εκτελέστηκαν" γράφει ο υπότιτλος που συνοδεύει το βίντεο. «Σαμπίχα» αποκαλούν οι ισλαμιστές μαχητές και τους στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω του διαδικτύου, ένας μαχητής του ΙΚ στη Ράκα είπε: «Ναι, τους εκτελέσαμε όλους».

Λίγο νωρίτερα, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είχε ανακοινώσει ότι εκτελέστηκαν «περισσότεροι από 160 στρατιώτες σε τρεις διαφορετικές περιοχές της επαρχίας Ράκα», στη βόρεια Συρία.

ΠΡΟΣΟΧΉ: Το βίντεο είναι αμοντάριστο και περιέχει σκληρές εικόνες.Απομακρύνεται τα παιδιά από την οθόνη

Σχόλια