Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Μεσσηνία - Εκκενώθηκε το χωριό Μαυρομμάτι και γειτονικοί οικισμοί

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μεσσηνία - Εκκενώθηκε το χωριό Μαυρομμάτι και γειτονικοί οικισμοίΜεγάλη φωτιά καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνίας, πριν τον Μελιγαλά.Η φωτιά ξέσπασε στις 13.25, σε ορεινή περιοχή και καίει αγροτοδασική...
έκταση (πουρνάρια, ελιές κτλ).

Η φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση και πολλούς ελαιώνες, έχει πάρει διαστάσεις και κινείται σε δύο μέτωπα: Το πρώτο και πιο επικίνδυνο απειλεί αυτή την ώρα το χωριό Μαυρομμάτι, ενώ παράλληλα η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Το δεύτερο μέτωπο κινείται δυτικά.

Άμεση ηταν η κινητοποίηση των αρχών που προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Μαυρομμάτι (Αρχαία Μεσσήνη) αλλά και των οικισμών Κροντήρι, Δανηλέικα και Γκολέμι.

Συνολικά με τη βοήθεια του δήμου και της πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο περίπου 300 άτομα.

Νωρίτερα, την εκκένωση είχε προαναγγείλει στο NewsIt ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.

Οι περίπου 150 κατοίκοι του χωριού σύμφωνα με τον δήμαρχο θα βρουν καταφύγιο σε σπίτια συγγενών, ωστόσο ο δήμος θα φροντίσει για την φιλοξενία οποιουδήποτε ζητήσει βοήθεια.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επί τόπου επιχειρεί μεγάλη δύναμη με 64 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, τρία καναντέρ, πέντε pezetel και τρία ελικόπτερα. Οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής. Υπάρχει δε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων που κατευθύνονται στην Μεσσηνία από όλη την Πελοπόννησο.

Σχόλια