Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν τις επόμενες ώρες οι κάτοικοι της Χαλκιδικής

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν τις αμέσως επόμενες ώρες οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας ...(νότια τμήματα), της...
Ξάνθης (νότια τμήματα) και των νησιών του βόρειου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Μυτιλήνη). Στις παραπάνω περιοχές αναμένονται ραγδαίες καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το ξημέρωμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, αύριο Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και τον Έβρο ενώ τοπικά φαινόμενα θα έχει και η κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα ο καιρός θα είναι καλός με τοπικές μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στα βόρεια, από 19 έως 33 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια και από 21 έως 32-33 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, που στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Για την Κυριακή αναμένουμε αραιές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και μόνο στα βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας υπάρχουν πιθανότητες να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως τις απογευματινές ώρες .Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες -βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 5 τοπικά και τα 6 Beaufort ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 4 Beaufort. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και νέα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας .
taxalia

Σχόλια