Έριξαν χλωρίνη σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων

Έριξαν χλωρίνη σε ζευγάρι ομοφυλόφιλωνΡατσιστική επίθεση από ακροδεξιούς δέχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ζευγάρι ομοφυλοφίλων την ώρα που καθόταν σε παγκάκι στην πλατεία...
Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Η ομοφοβική επίθεση, που επιβεβαιώνεται από την αστυνομία, είναι η τέταρτη που καταγράφεται μέσα στον τελευταίο μήνα. Οι δράστες δεν δίστασαν να χτυπήσουν με αγριότητα τα θύματά τους, παρότι στην πλατεία Βαρνάβα εκείνη την ώρα υπήρχε πλήθος κόσμου που διασκέδαζε στα μαγαζιά.

Όπως γράφει το «Έθνος», σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 12:30 το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα 10-15 ατόμων ξυλοκόπησε δύο άνδρες που έπιναν μπίρα σε παγκάκι της περιοχής. Τα θύματα αναφέρουν πως αρχικά, 2-3 δράστες τούς επιτέθηκαν φραστικά εξαπολύοντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και στη συνέχεια εκτόξευσαν εναντίον τους χλωρίνη και απόνερα. Λίγη ώρα μετά, στο σημείο έφτασε μια ομάδα 10-15 ατόμων, με μαύρες μπλούζες και ξυρισμένο κεφάλι, η οποία τους ξυλοκόπησε.

Τα δύο θύματα, ένας Έλληνας και ένας αναγνωρισμένος πρόσφυγας, κατέληξαν στο νοσοκομείο, ο ένας με σπασμένο πόδι. Από τις περιγραφές που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί συμπεραίνεται ότι οι δράστες λειτούργησαν ως ακροδεξιό τάγμα, ενώ παρά τις έρευνες κανείς τους δεν εντοπίστηκε.

Πρόκειται για την τέταρτη ομοφοβική επίθεση μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Το Σωματείο Στήριξης Διεμφυλικών καταγγέλλει ότι πριν από έναν μήνα αστυνομικοί είχαν επιτεθεί σε γκέι ζευγάρι στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι γυναικών είχε δεχθεί απρόκλητο χτύπημα από συμμορία νεαρών. Μία ακόμη επίθεση είχε ως θύμα μία τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης της συνελήφθη. Επιπλέον έξι ρατσιστικά συμβάντα που συσχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή έχουν καταγραφεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως η εμπρηστική επίθεση σε κατοικία αλλοδαπών στην Πάτρα (11/8), οι 12 μαχαιριές σε Ιρανό αιτούντα άσυλο στη Λ. Αλεξάνδρας (7/8) και ο ξυλοδαρμός Αφρικανού οδηγού ταξί στην Καλλιθέα (8/7).

Σχόλια