Σοκ στην Ρόδο: Ο γιος τελικά σκότωσε με 14 μαχαιριές την μητέρα του

Σκότωσε τη μητέρα του με 14 μαχαιριέςΕξιχνιάστηκε η στυγερή δολοφονία της 61χρονης που βρέθηκε νεκρή, το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι, σήμερα τα ξημερώματα με...
ενέργειες της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κ. Μαρίνας Κρανίτη και της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλίας Σοφίας Μέρη και με τη συνδρομή της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου, δύο αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Η υπόθεση είχε «παγώσει» διότι ο έλεγχος του γενετικού υλικού σε στοιχεία που είχε συλλέξει η σήμανση από τον τόπο του εγκλήματος και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν είχαν οδηγήσει σε σαφή συμπεράσματα.

Υπήρχαν ενδείξεις που τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατική» δράστης του φόνου φέρεται να είναι ο εξαρτημένος από ναρκωτικά γιος της 61χρονης, που γεννήθηκε την 19/04/1988 ενώ ως απλή συνεργός κατηγορείται η αλλοδαπή σύντροφος του.

Ο γιος μετά από εξαντλητική ανάκριση φέρεται να ομολόγησε ότι είχε επισκεφτεί με την σύντροφο του το σπίτι της μητέρας του και της είχε δηλώσει την αγάπη του για εκείνη.

Η μητέρα του φέρεται να μίλησε απαξιωτικά για τη σύντροφο του, μη αποδεχόμενη τον δεσμό και κυρίως το γεγονός ότι είχε δύο παιδιά. Ο γιος εκνευρίστηκε και επιτέθηκε στη μητέρα του λεκτικώς λέγοντας της ότι και η ίδια ήταν μητέρα παιδιού εκτός γάμου.

Η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, όπως είπε, τον θόλωσε έπιασε ένα μαχαίρι και την δολοφόνησε.
Ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον Εισαγγελέως και Ανακρίτριας.

Υπενθυμίζεται ότι σύµφωνα µε τον ιατροδικαστή, το θύµα δολοφονήθηκε µε νύσσον και τέµνον όργανο, πιθανότατα µαχαίρι, δεχόµενο 14 πλήγµατα – µαχαιριές, αιφνιδιαζόµενο και χωρίς να αντιδράσει και κατ’ εκτίµησή του, ο χρόνος θανάτου ήταν οι ώρες 12:00 µε 14:00 της 20ής Ιουνίου 2012.

Η εκτίµηση του ιατροδικαστή επιβεβαιώθηκε µε έκθεση Ιατροδικαστικής Έκθεσης Νεκροψίας – Νεκροτοµής. Επίσης ανιχνεύθηκε στο αίµα της νεκρής η παρουσία οινοπνεύµατος σε συγκέντρωση 0,19 γραµ./λίτρο αίµατος.

Θυμίζουμε ότι στην οικία την ώρα του εγκλήματος ήταν και η Λ. Λ. του Δ., 83 ετών. Πρόκειται για µια κατάκοιτη ηλικιωµένη τη φροντίδα της οποίας είχε αναλάβει το θύμα. Η 83χρονη πάσχει από Αλτσχάιµερ και δεν ήταν σε θέση να καταθέσει ουσιωδώς για την υπόθεση.

Το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012 ενηµερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι νεκρή στο ισόγειο µονοκατοικίας της στο Γεννάδι.

Είχαν κατασχεθεί 10 µαχαίρια, ένα κινητό τηλέφωνο, µια ροζ µπατονέτα µε αίµα, ένα σκουρόχρωµο φόρεµα µε λευκές βούλες που φορούσε η θανούσα και δύο κλειδιά θυρίδας.

Όλα τα πειστήρια εξετάστηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών και δεν προέκυψε η ύπαρξη δακτυλικών αποτυπωµάτων στα µαχαίρια.

Δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία από τον έλεγχο του βιολογικού υλικού και ανάλυσης δεδοµένων κινητού τηλεφώνου και κάρτας κινητής τηλεφωνίας.

Στα πλαίσια των ερευνών πραγµατοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην κατοικία της Ρωσίδας.

Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 µαχαίρια, µια µπλούζα µε κηλίδες αίµατος και ένα ζευγάρι γάντια µε κηλίδες αίµατος.

Σχόλια