«Αθώος ο Πιστόριους για την κατηγορία του φόνου εκ προ μελέτης»

«Αθώος ο Πιστόριους για την κατηγορία του φόνου εκ προ μελέτης»Δεν έγιναν αποδεκτά τα στοιχεία για την ενοχή του Όσκαρ Πιστόριους για την κατηγορία του φόνου εκ προ μελέτης, όπως διεμήνυσε η πρόεδρος του...
δικαστηρίου της Νοτίου Αφρικής.

Προηγουμένως, η δικαστής έκρινε ότι ο κατηγορούμενος ενεργούσε με πλήρη συναίσθηση, όταν πήρε το όπλο και πυροβόλησε κατά του θύματος «και εκείνη τη στιγμή είχε την ικανότητα να διαχωρίσει το καλό από το κακό και ότι ήταν σε θέση να ενεργήσει σύμφωνα με τη διάκριση αυτή».

«Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία», δήλωσε η Τοκοζίλε Μασίπα, η οποία μπορεί πλέον να καταδικάσει τον Πιστόριους για φόνο εξ αμελείας ή να τον αθωώσει.

Η δικαστής, η οποία άρχισε σήμερα την ανάγνωση της ετυμηγορίας, εξήγησε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των μαρτύρων και, μάλιστα, τους ευχαρίστησε «διότι αφιέρωσαν χρόνο και χρήματα για να βοηθήσουν το δικαστήριο». Ωστόσο έκρινε ότι έσφαλαν στην ερμηνεία αυτών που άκουσαν.

Σχόλια