ΗΠΑ: Το αεροσκάφος συνετρίβη στη Τζαμάικα! - Παραμένουν σε συναγερμό τα αμερικανικά μαχητικά

Το αεροσκάφος συνετρίβη στη Τζαμάικα! - Παραμένουν σε συναγερμό τα αμερικανικά μαχητικάΤο επταθέσιο αεροπλάνο, τύπου Socata TBM-700, που "περιπλανιόταν"  με τον πιλότο να έχει χάσει τις αισθήσεις του, συνετρίβη 14 μίλια βόρειοανατολικά του...
Port Antonio της Τζαμάικα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της FFA (διοίκηση ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας), που όμως ξεκαθαρίζει ότι  "δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των επιβατών".

Ομάδες διάσωσης από την Τζαμάικα σπεύσουν στην περιοχή, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Νωρίτερα, δύο πολεμικά αεροσκάφη F-15 προσέγγισαν το αεροσκάφος που δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες επικοινωνίας με τον πύργο ελέγχου.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, στον εναέριο χώρο της Κούβας, όταν ο πιλότος έχασε τις αισθήσεις του πιθανότατα λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Τα δυο μαχητικά αφού εντόπισαν το αεροσκάφος έξι θέσεων, επέστρεψαν στη βάση τους για ανεφοδιασμό, την ώρα που μαχητικό της Κούβας συνέχιζε.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι σε επικοινωνία και με τις δυο χώρες, τις Μπαχάμες και την Κούβα, πάνω από τις οποίες βρέθηκε το μικρό αεροσκάφος. 

Σχόλια