Έχασε τη δίκη με το Wikipedia για το «όνειδος» ο Κατσανέβας

Έχασε τη δίκη με το Wikipedia για το «όνειδος» ο ΚατσανέβαςΥπέρ του Wikipedia έληξε η πρώτη δικαστική διαμάχη με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του κόμματος Δραχμή, Θόδωρο Κατσανέβα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο...
Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Κατσανέβα κατά του χρήστη της Wikipedia Diu, Δημήτρη Λιούρδη, με την οποία ζητούσε την διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το βιογραφικό λήμμα για τον ίδιο στον ιστότοπο της Βικιπαίδεια.

Το επίμαχο περιεχόμενο που έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια ήταν η αναφορά που έκανε στην διαθήκη του ο Ανδρέας Παπανδρέου, τότε πεθερός του Θ. Κατσανέβα, όπου τον χαρακτήριζε «όνειδος» για την οικογένειά του.

Το δικαστήριο, με την απόφαση του, μπήκε στην ουσία της υπόθεσης λέγοντας πως «η προσωπικότητα του αιτούντος δε χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας, η οποία για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, δεν είναι παράνομη». Μάλιστα, κάνοντας ανάλυση των δύο διαθηκών του Ανδρέα Παπανδρέου ως προς το επίμαχο σημείο - κρίνει πως «η μη επανάληψη περιεχομένου της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη δε συνεπάγεται την απάλειψή του από την πρώτη».

Επισημαίνει δε σχετικά με το περιεχόμενο του λήμματος πως «δεν διαφοροποιείται από τα αναγραφόμενα της διαθήκης», «ούτε η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του».

Έτσι, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επιδικάζοντάς του παράλληλα τα δικαστικά έξοδα (300 ευρώ).

Ωστόσο, οι δυο πλευρές θα βρεθούν και πάλι στα δικαστήρια τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και εκδικάζεται η αγωγή με την οποία ο Πρόεδρος του κόμματος της Δραχμής ζητά 200.000 ευρώ από τον κ. Λιούρδη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το krini-kalamaria δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών και ως εκ τούτου δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω του e-mail επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...