Γονείς μεγάλη προσοχή: 10 παιδιά αποπλανήθηκαν μέσω του «αθώου» παιχνιδιού “ντύνω κούκλες”

Σοκ-10 παιδιά αποπλανήθηκαν μέσω του παιχνιδιού “ντύνω κούκλες”Σοκαριστικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, για τη δράση των κυκλωμάτων...
παιδοφιλίας στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης σε σχολικές μονάδες.

Κύκλωμα δρούσε κάτω από τον «μανδύα» ηλεκτρονικού παιχνιδιού με τον τίτλο «Ντύνω κούκλες» κι αποπλανούσε ανήλικα παιδιά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, η Δίωξη έχει σχεδιάσει παιχνίδια τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή, για τα παιδιά γιατί «είναι αδιανόητο το 2014 να παίζει το παιδάκι “ντύνω κούκλες” και δίπλα να είναι ο παιδόφιλος και να κάνει πάρτι».

Η δίωξη αντιμετώπισε 10 περιπτώσεις παιδιών που «αποπλανήθηκαν στο “ντύνω κούκλες” και στη συνέχεια εύρισκε η μητέρα το παιδάκι με το λαπ τοπ αγκαλιά στην τουαλέτα με τα εσώρουχα να φωτογραφίζεται». Ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε ότι η υπηρεσία του δημιούργησε το ίδιο παιχνίδι με τις ίδιες συνθήκες για να παίζουν τα παιδιά με απόλυτη ασφάλεια. «Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί 820.000 παιδιά το “ντύνω κούκλες”. Τα παιδάκια “ντύνουν κούκλες” μέσα στο portal cyberkid.gr/», είπε και πρόσθεσε ότι είναι αρκετά μεγάλη η ομάδα των παιχνιδιών, ενώ οι γονείς εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία «γιατί είναι ένας κόμβος με απόλυτη ασφάλεια».

Σε άλλη περίπτωση έφηβη αυτοτραυματίστηκε online και οδηγήθηκε στην εντατική έπειτα από έγκαιρη παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σχόλια