Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τρεις νεκροί στρατιώτες σε πεδίο βολής στο Βόλο από έκρηξη ελαττωματικού βλήματος όλμου

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τρεις νεκροί στρατιώτες σε πεδίο βολής στο Βόλο από έκρηξη ελαττωματικού βλήματος όλμουΌσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ρημάδα η ώρα. Τρεις άνθρωποι νεκροί κι ένας σοβαρά τραυματίας. Τέσσερις στρατιώτες που μετείχαν στην...
προγραμματισμένη άσκηση του 505 τάγματος πεζοναυτών στο πεδίο βολής στην κοινότητα Γλαφυρών του Βόλου είναι τα θύματα μιας νέας τραγωδίας που συγκλονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κανείς δεν έχει ακόμη καταφέρει να συνέλθει από το σοκ της πολύνεκρης τραγωδίας στην Εγνατία Οδό, μόλις πριν από λίγα 24ωρα, όταν νταλίκα έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και παρέσυρε στο θάνατο πέντε ανθρώπους και μια νέα τραγωδία έρχεται να συγκλονίσει.

Ήταν 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης όταν βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη άσκηση του στρατού στο πεδίο βολής της κοινότητας Γλαφυρών, ανάμεσα στην περιοχή του Στεφανοβικείου και τον Βόλο. Σύμφωνα με το OnAlert.gr η έκρηξη οφείλεται σε αστοχία πυρομαχικού.

Η έκρηξη σφοδρή, ο θάνατος δυο επαγγελματιών οπλιτών, που είχαν το βαθμό του λοχία κι ενός στρατιώτη ήταν ακαριαίος. Ελαττωματικό βλήμα εξερράγη σε σωλήνα όλμου 81 χιλιοστών. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά. Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος της τραγωδίας, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

Ο τραυματίας, ένας υπολοχαγός, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βόλου με στρατιωτικό ασθενοφόρο και χειρουγείται.

Όπως είπε στο NewsIt ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Καραμπατσάς, ο τραυματίας έχει μπει στο χειρουργείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση.

Σχόλια