Στους πέντε οι νεκροί από το τροχαίο στην Βέροια-«Δεν έπιαναν τα φρένα» λέει ο οδηγός

Πρόβλημα στα φρένα επικαλείται ο οδηγός του φορτηγού του πολύνεκρου δυστυχήματοςΜεγαλώνει η τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Εγνατία οδό στο ύψος του χωριού Μέση,όταν νταλίκα έπεσε πάνω σε σταματημένα...
αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Συγκεκριμένα,από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, έναν άνδρα 42 ετών και έναν Βούλγαρο, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Αργά το απόγευμα, κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια εγχείρησης, ακόμη ένας 60χρονος άνδρας που ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν, τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ιδιωτικά οχήματα, περίπου 30 τραυματίες. Από αυτούς οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών και 1,5 ετών

Ο οδηγός της νταλίκας σοκαρισμένος όπως δηλώνουν οι αστυνομικοί που τον ανέκριναν είπε,ότι δεν έπιασαν τα φρένα και ότι προσπαθούσε πολλή ώρα να σταματήσει το βαρύ όχημα.Όπως υποστήριξε,από τις συνεχείς στροφές σε συνδυασμό με την κατηφόρα που υπάρχει στο σημείο τα φρένα υπερθερμάνθηκαν με συνέπεια να συμβεί το μοιραίο.

Μεγάλες ευθύνες όμως σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες,φέρουν και οι υπεύθυνοι των έργων που γινόταν στην περιοχή καθώς και η αστυνομία,αφού όπως λένε δεν υπήρχε καμία σήμανση στην είσοδο του κόμβου από Βέροια,οι δε εργάτες με τις σημαίες βρισκόταν λίγα μέτρα από το σημείο που τα συνεργεία εκτελούσαν τις εργασίες,και δεν υπήρχε τροχονόμος να ρυθμίσει η να παρακάμψει τους οδηγούς για να μη υπάρξει ταλαιπωρία τους.

Όπως αναλοίνωσε η αστυνομία  τόσο ο 39χρονος οδηγός, όσο και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας κρατούνται στην ασφάλεια και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βέροιας.Ο οδηγός του φορτηγού κατηγορείτε για ανθρωποκτονία από αμέλεια,ενώ ο υπεύθυνος του έργου κατηγορείτε για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Σχόλια