Ανείπωτη η τραγωδία στο Πακιστάν.Στους 131 οι νεκροί μεταξύ τους και 85 παιδιά.

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη,την τραγωδία που ακολούθησε μετά την άνανδρη επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτικό σχολείο της...
πόλης Περσαβάρ του Πακιστάν.

Έξι άνδρες ζωσμένοι με εκρηκτικά και βαρύ οπλισμό,εισέβαλαν στο σχολείο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 131 άτομα μεταξύ των οποίων και 85 παιδιά και να τραυματίσουν άλλους 122.

Στο συγκρότημα φοιτούσαν 500 παιδιά στρατιωτικών ηλικίας από 5 έως 14 ετών. Οι έξι δράστες μπήκαν στο σχολείο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, από τάξη σε τάξη το μόνο που ακουγόταν ήταν ουρλιαχτά τρόμου και πυροβολισμοί. Ανάμεσα στους δράστες, που ήταν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, ήταν και τρεις που είχαν πάνω τους εκρηκτικά. Ο ένας, μπήκε σε μια τάξη όπου βρίσκονταν 60 μαθητές και ανατινάχθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε ο στρατός του Πακιστάν,μετά από μεγάλη επιχείρηση σκότωσε τους ένοπλους και έβαλε τέλος στην τραγωδία.Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει άμεσα στην περιοχή για να εποπτεύσει ο ίδιος τις τις έρευνες."Δεν μπορώ να μείνω στο Ισλαμαμπάντ. Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα. Αναχωρώ τώρα για την Πεσαβάρ και θα εποπτεύσω ο ίδιος την επιχείρηση, που είναι σε εξέλιξη", ανέφερε σε δήλωσή του.

Σχόλια