Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται η υπόθεση του φλεγόμενου πλοίου Norman Atlantic.Στους 10 οι νεκροί.Παιχνίδια των Ιταλών,δηλώνουν τώρα μικρότερο αριθμό επιβατών!!

Δέκα νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι...Ώρα με την ώρα μεγαλώνει δυστυχώς η τραγωδία με το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic στα νερά της Αδριατικής,αφού μέχρι στιγμής οι νεκροί...
έχουν φθάσει τους 10 και υπάρχουν-σύμφωνα με την Ελληνική πλευρά-τουλάχιστον 36 αγνοούμενοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιταλικές αρχές με βάση τη λίστα επιβατών και συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς εκφράζονται φόβοι για αρκετούς αγνοούμενους, εγκλωβισμένους στο γκαράζ του πλοίου.

Η είδηση ότι άλλοι πέντε άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο «Norman Atlantic», πυροδοτεί τους φόβους ότι υπάρχουν αγνοούμενοι, αφού ο αριθμός των θυμάτων, των καταμετρημένων διασωθέντων και των μελών του πληρώματος δεν «βγάζει» τον αριθμό των 478 που σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν το σύνολο των επιβαινόντων στο ιταλικό επιβατηγό -οχηματαγωγό.

Και εδώ είναι το παράδοξο της υπόθεσης..Ενώ οι Ιταλοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει εξαρχής και όλοι γνώριζαν ότι οι επιβαίνοντες ήταν 478(422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα)τώρα τα γυρίζουν και λένε ότι ο συνολικός αριθμός επιβατών και πληρώματος ήταν 458 και ότι έχουν διασωθεί 427 με αποτέλεσμα να υπάρχουν 23 αγνοούμενοι.

Αν προσθέσει κανείς το γεγονός ότι στο πλοίο βρέθηκαν και διασώθηκαν και επιβάτες που επιβιβάστηκαν λαθραία και είναι άγνωστο ακόμα αν υπήρχαν και άλλοι,και τις πολύνεκρες ναυτικές τραγωδίες που προηγήθηκαν στην συγκεκριμένη χώρα την χρονιά που μας πέρασε,καταλαβαίνει κανείς ότι οι Ιταλοί παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι,Ίσως να γνώριζαν από την αρχή την έκταση του δυστυχήματος γι'αυτό και να επιθυμούσαν διακαώς την μεταφορά του σε Ιταλικό λιμάνι και όχι στην Αλβανία που ήταν πιο κοντά.

Το σίγουρο είναι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και με αυτά που δείχνουν τα στοιχεία,ότι στο γκαράζ του πλοίου υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι(είτε λαθραίοι είτε ιδιοκτήτες που πήγαν για να δουν τα αυτοκίνητα τους) που δυστυχώς μάλλον έχουν χάσει την ζωή τους από την φωτιά,και οι οι Ιταλικές αρχές ως φαίνεται κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην βγει παραέξω και να «μειώσουν»έτσι την κατακραυγή για την νέα τραγωδία με πλοίο συμφερόντων τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από 30 και πλέον ώρες μετά το δυστύχημα,οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν πως δεν είναι βέβαιες για το πόσοι ήταν στο πλοίο και δηλώνουν ότι δεν ξέρουν αν όλοι όσοι αναφέρονται στη λίστα όντως επέβαιναν και στο πλοίο. «Κάποιοι μπορεί να το έχασαν» λένε χαρακτηριστικά! Και φέρνουν ως παράδειγμα γυναίκα μέλους του πληρώματος που διασώθηκε αλλά δεν είχε δηλωθεί πως ήταν εν πλω! 

Σχόλια