Σαρώνει την Ελλάδα η κακοκαιρία. Θελλώδεις ανεμοι που ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα στο Αιγαίο

Στο έλεος της ανεμοθύελλας: Άνεμοι 149 χλμ/ώρα σάρωσαν το κεντρικό Αιγαίο! Η σαρωτική ανεμοθύελλα χτυπάει την Ελλάδα από χθες το βράδυ, με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στα πελάγη να ξεπερνούν ακόμη...
και τα 12 μποφόρ!Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η Κάρυστος, και συγκεκριμένα το Ακρωτήρι Παξιμάδι, όπου οι άνεμοι ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 149 χιλιόμετρα την ώρα!

Στα 12 μποφόρ η ένταση των ανέμων σε Νάξο και Βοιωτία, στα 11 μποφόρ έφτασαν στη Τζιά, τον Άγιο Νικόλαο, τον Μόρνο και τον Ταϋγετο, ενώ 9 με 10 μποφόρ “χτύπησαν” το Διδυμότειχο, την Άνδρο, την Αμφίκλεια και τον Μόλυβο Λέσβου.

Αυτή την ώρα, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, η μέση ένταση των ανέμων φτάνει τα 9 με 10 μποφόρ στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από αύριο το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, η ορατότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη σε κάποια αεροδρόμια, λόγω της αφρικανικής σκόνης που καλύπτει την περιοχή μας και γενικά τη Μεσόγειο.

Πνίγηκε η Άρτα
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στην Άρτα, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή.

Ο ποταμός Κομποτέικος αλλά και ο χείμαρρος Ανίννου, υπερχείλισαν και παρέσυραν γέφυρες. Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και μονάδες. Επίσης, πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα και στο φράγμα στο Πουρνάρι, ενώ στις Συκιές έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Το μεσημέρι,συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.Στα Τζουμέρκα έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις, το ίδιο και σε άλλες περιοχές του Ζαγορίου και την Πρέβεζα.


Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η στάθμη του Αχέρωντα βρίσκεται λίγο πριν την υπερχείλιση και απειλείται η ήδη πλημμυρισμένη περιοχή στον κάμπο στη Γλυκή.

Σχόλια