Μεγάλη προσοχή: Σε έξαρση ο ιός της γρίπης στην Ελλάδα.Στους 18 οι νεκροί,τι πρέπει να προσέξετε

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η γρίπη σε έξαρση στην Ελλάδα! Τι πρέπει να προσέχετε για να την αποφύγετε!Δεκαοκτώ νεκροί και τριάντα νοσηλευόμενοι στην ΜΕΘ,είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της γρίπης στην χώρα μας σύμφωνα με τα...
επίσημα στοιχεία του Κ.Ε.Λ.Π.Ν.Ο.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνουν πως θα πρέπει οι ευπαθείς ομάδες να εμβολιάζονται για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Αν κάποιος ανήκει στις παρακάτω ευπαθείς ομάδες όπως:
 Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, γυναίκες που εγκυμονούν, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, φαντάροι και λοιποί στρατιωτικοί, εσώκλειστοι μαθητές, έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, παχύσαρκοι ή ανοσοκατασταλμένοι κινδυνεύει περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους να εμφανίσει βαριές επιπλοκές από την γρίπη και πρέπει να προφυλλάσετε ιδιαίτερα..

Για να μην έρθουμε σε επαφή με τον ιό της γρίπης:
- Αποφεύγουμε άτομα που βήχουν και φτερνίζονται και δεν αγγίζουμε τα αντικείμενα που οι ασθενείς αυτοί αγγίζουν.
- Πλένουμε συχνά μέσα στη μέρα τα χέρια μας με ζεστό νερό και σαπούνι και δεν αγγίζουμε στόμα, μύτη ακι τα μάτια μας.
-Δεν πηγαίνουμε σε μέρη με συνωστισμό τα οποία δεν αερίζονται επαρκώς.

Για να προστατεύσουμε άλλους:
- Δεν πηγαίνουμε στην εργασία μας και κοινωνικές υποχρεώσεις σε κλειστούς χώρους εφόσον έχουμε παρουσιάσει συμπτώματα.
- Φτερνιζόμαστε και βήχουμε καλύπτοντας στο στόμα με χαρτομάντηλο ή το μανίκι μας. Αν χρησιμοποιήσουμε την παλάμη μας, πλένουμε αμέσως τα χέρια και δεν αγγίζουμε είδη κοινής χρήσης.Σε κάθε περίπτωση αν παρατηρήσουμε θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας ενώ αν δούμε ότι,ο πυρετός δεν ελέγχεται, νιώσουμε λιποθυμική τάση, πόνο στο στήθος ή παρουσιάσουμε σπασμούς, πηγαίνουμε αμέσως σε νοσοκομείο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το krini-kalamaria δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών και ως εκ τούτου δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω του e-mail επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...