ΑΘΑΝΑΤΟΙ!! Δείτε ποιοι είναι οι ήρωες πιλότοι που έχασαν την ζωή τους στην Ισπανία (φώτο)

Συγκλονίζει από χθες την Πολεμική μας αεροπορία αλλά και ολόκληρο τον Ελληνισμό,η τραγωδία που σημειώθηκε στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας με...
την συντριβή ενός δικού μας F16 και τον τραγικό θάνατο των δύο έμπειρων χειριστών του.

Το αεροσκάφος συμμετείχε σε νατοϊκή άσκηση όταν κατά την απογείωση δεν κατάφερε να «πιάσει»την απαιτούμενη ταχύτητα με αποτέλεσμά να πέσει πάνω σε σταθμευμένα αεροπλάνα και να συντριβεί,αφήνοντας πίσω 10 νεκρούς μεταξύ των οποίων και οι δύο πιλότοι.

Πρόκειται για τους σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη, 35 ετών και Αθανάσιο Ζάγκα 31 έτους. Ήταν και οι δυο παντρεμένοι με παιδιά. Ο 35χρονος πιλότος ήταν πατέρας ενός αγοριού και ο 32χρονος παντρεμένος με δυο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη.Όλοι μιλούν για δύο εξαίρετους ανθρώπους και τονίζουν,το ήθος και τον επαγγελματισμό που τους διέκρινε μιλώντας για δύο από τους πιο έμπειρους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας.

Ο Παναγιώτης Λάσκαρης είχε σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Αθανάσιος Ζάγκας 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.Το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε φτάσει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.

Στην αεροπορική βάση Los Llanos, βρίσκεται από χθες το βράδυ,ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση η οποία θα προσπαθήσει να ρίξει φως στα αίτια της νέας πολύνεκρης τραγωδίας που άφησε πίσω της 10 νεκρούς,και μας ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν,αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για την πραγματική κατάσταση των αεροσκαφών και το τι πραγματικά έφταιξε.
Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης
Ο Σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης
Ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας
Ο Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας

Σχόλια