Ελλάδα: Στους 39 οι νεκροί από την γρίπη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ,ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τον ιό της γρίπης στην χώρας μας...
ανέρχεται στους 39 ενώ αυτήν την στιγμή βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας 34 ασθενείς με το σύνολο αυτών που νόσησαν και χρειάστηκαν άμεση ιατρική βοήθεια να φθάνει τους 102.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κορυφωθεί η εποχική γρίπη και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας,πως θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα που αποτρέπουν την εξάπλωση της νόσου(όχι επαφές με ανθρώπους που νοσούν,συχνό πλύσιμο των χεριών,όχι σε κλειστούς χώρους,αποχή από την εργασία μας αν είμαστε άρρωστοι) και τονίζουν πως αν υπάρχουν συμπτώματα που επιμένουν για 48 ώρες(υψηλός πυρετός, δύσπνοια, έντονοι μυϊκοί πόνοι, πονοκέφαλος) θα πρέπει άμεσα να πάμε σε κάποιο νοσοκομείο.

Να σημειώσουμε βέβαια,ότι οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους από την γρίπη είχαν στο μεγαλύτερο ποσοστό βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και υποκείμενα νοσήματα,αλλά αρρωσταίνουν αρκετά σοβαρά και νεαρά άτομα με καλή υγεία,οπότε λοιπόν μεγάλη προσοχή.

Σχόλια