Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγο της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας αυτή τη στιγμή είναι...
οι εξής:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. Ροδόπης
Λόγω υπερχείλισης των υδάτων κατόπιν έντονης βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου.
Δ.Α. Ορεστιάδας
Επ. Ο. Πάλλης -Πενταλόφου λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων διεκόπη η κυκλοφορία.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. Κιλκίς
Επ. Ο. Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
(Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα)
Λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού κατόπιν έντονης βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις: Επ. Ο. Άνω Ποταμιάς – Κάτω Ποταμιάς, Επ. Ο. Αργυρουπόλεως – Σεβαστού, Επ. Ο. Μανδρών – Γαλλικού. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Επ.Ο. Ακροποταμιάς –Μελάνθιου –Λαοδικήνου. Εξαιτίας υπερχείλισης ποταμού διεκόπη η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της ΕΠ.Ο. Ακροποταμιάς - Μελάνθιου-Λαοδικήνου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς, δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί.
Διακοπή κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης , από Λιμνότοπο (διασταύρωση κολιός), έως διασταύρωση Αξιοχωρίου εξαιτίας υπερκάλυψης οδοστρώματος από όμβρια ύδατα και φερτά αδρανή υλικά (λάσπη). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήρια επ. οδό Αξιοχωρίου Πολυκάστρου, μέσω των οικισμών Αξιοχωρίου και Άσπρου.


Δ.Α. Πέλλας
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρα από το 9ο έως 25ο χλμ. (λόγω θυελλωδών ανέμων και χιονόπτωσης).
Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ ‘’ΒΟΡΡΑΣ’’
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. Καστοριάς
Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 26ο έως 28ο χλμ, λόγω χιονόπτωσης και ισχυρών ανέμων, που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα.
Δ.A. Κοζάνης
Εγνατία οδός χιλιομετρική θέση 200 βόρειος κλάδος. Λόγω έντονης βροχόπτωσης συσσωρεύτηκαν όμβρια ύδατα στην χιλιομετρική θέση 200 της Εγνατίας οδού με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από Α/Κ Κοίλων έως Α/Κ Καλαμιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προκειμένου να γίνει η άντληση των υδάτων από σταθμούς της Π.Υ. Κοζάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ.A. Θεσπρωτίας
Επ. Ο. Νεράϊδας – Σαγιάδας από 8ο έως 11,5ο χλμ.
Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων -Ηγουμενίτσας από 75ο έως 77ο χλμ (Κορυτιανή). Λόγω έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε υπερχείλιση – πλημμύρα του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό προς Εγνατία.

Δ.A. Πρέβεζας
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης , υπερχείλισαν τα ύδατα του ποταμού Αχέροντα στο 4ο χλμ της Επ. Ο. Καναλακίου - Πάργας, στη γέφυρα Δ.Δ. Καστριού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία μεταξύ Καναλακίου - Καστριού και Καναλακίου – Κηφισιάς.
Διακοπή κυκλοφορίας από Καναλάκι με τα δημοτικά διαμερίσματα Βαλανιδοράχης - Αχερουσίας- Κόχλα - Καστρί-Κορώνι-Σταυροχώρι -Κυψέλη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς

Δ.A. Άρτας
Εντός του οικισμού η γέφυρα από Κομπότι προς γήπεδο Κομποτίου (Δημοτική οδός) υπέστη καθίζηση, περίπου ενός μέτρου, λόγω έντονης βροχόπτωσης και η διέλευση των οχημάτων διεκόπη. Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται από τον δρόμο Αγ. Νικολάου.
Εκκένωση των διαμενόντων επί των οδών Γώγου Μπακόλα και Θειακογιάννη στην πόλη της Άρτας
Εκκένωση (4 χωριών (Νεοχώρι, Ακροποταμιά, Κεραμάτες και Ελεούσα), εκ των οποίων, οι κάτοικοι του Νεοχωρίου μεταφέρονται σε εκκλησία του χωριού, οι κάτοικοι των χωρίων Ακροποταμιά και Κεραμάτες στο κέντρο της πόλεως της Άρτας και της <Ελεούσας στην περιοχή της Φιλιαππιάδας.
Απορροή υδάτων αοπο τη στάθμη της λίμνης (φράγμα Πουρνάρι 1) 1750 κ.μ/δευτερόλεπτο με όριο ασφαλείας 2000 κ.μ/δευτερόλεπτο (η στάθμη της λίμνης παρουσιάζει αυξανόμενη τάση)

Δ.A. Ιωάννινα
Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων κατέπεσε το Μονότοξο Πέτρινο Γεφύρι, στην περιοχή Γέφυρα Πλάκας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ραφταναίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.A. Τρικάλων
Λόγω υπερχείλισης του παραποτάμου του ποταμού Πάμισσου, είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας της Επ. Ο. Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων - Μαγούλας Καρδίτσας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού στο Δ.Δ. Κλοκοτού και Φαρκαδόνας, του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων και συγκεκριμένα κατακλύστηκε με νερά αυτού αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης πενήντα (50)περίπου στρεμμάτων και τμήμα της Επ. οδού Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού )να μην είναι εφικτή. Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Στάθμη υδάτων ανοδική. Ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη προστασία των διερχομένων ατόμων και οχημάτων από το σημείο. Διεκόπη η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. Ευρυτανίας
Από 23.00 της 31/01/2015 στο 4ο χιλ. Ε.Ο Αγράφων – Καρπενησίου βρίσκεται αποκλεισμένος χειριστής μηχανήματος έργων της Π.Ε Ευρυτανίας, ο οποίος ενεργούσε αποκατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής (εξέταση τρόπων απεγκλωβισμού από τοπικές Υπηρεσίες/Φορείς)
Επ. Ο. 10η χ/θ Δάφνης – Μαυρομάτας, Δήμου Αγράφων.
Επ. Ο. Βαρβαριάδας – Μοναστηρακίου, από 6ο έως 9ο χλμ.
Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Αγράφων, Δήμου Αγράφων θέση Καρβασαράς, (15ο χλμ).
Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Παλαιοκατούνας, Δήμου Αγράφων, θέση Ακόνια, (8ο χλμ).
Επ. Ο. Βελαώρας – Τοπολιάνων, Δήμου Αγράφων (διασταύρωση προς Κ. Ποταμιά Γρανίτσας).
Επ. Ο. Ραπτόπουλου – Πρασιάς – Κέδρων, Δήμου Αγράφων, από 6ο έως 18ο χλμ.
Επ. Ο. Κερασοχωρίου – Αγράφων, θέση κουφαλόρεμα.
Όλο το επαρχιακό δίκτυο, της Δημοτικής ενότητας Αγράφων.
Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού, από οικισμό Ταύρος έως Διπόταμα.
Επ. Ο. Προυσού – Ασπροπύργου.
Επ. Ο. Ραπτόπουλου -Πρασιάς, (θέση Στάρτ).
Επ. Ο. Κρικέλλου – Δομνίστας, 35ο χλμ.
Επ. Ο. Λημερίου – Γρανίτσας, Δήμου Αγράφων 1η και 6η χ/θ.
Επ. Ο. Καρπενησίου – Βελαώρας , θέση Σταυρός.
Επ. Ο. Σιγγρέλου – Κρικέλλου, (θέση Βασιλικό), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Στην Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού, συχνές διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων, λόγω πτώσεως βράχων και υλικών.
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης, στις τοπικές κοινότητες Αγράφων – Επινιανών, Τριδέντρου και Βριγγιανών, του Δήμου Αγράφων. Δομνίστας και Στάβλων, του Δήμου Καρπενησίου. Επίσης στις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Προυσού(Προυσός, Καστανιά, Τόρνος, Ασπρόπυργος) και του πρώην δήμου Φούρνας.

Δ.A. Φθιώτιδας
Λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διεκόπη η κυκλοφορία στον Επ. Ο. Λαμίας – Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και Επ. Ο. Σ.Σ. Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών μέσω Επ. Ο. Μοσχοχωρίου – Γοργοποτάμου.
Επίσης Επ. Ο. Κωσταλεξίου – Λουτρών Υπάτης από το Δ.Δ. Κομποτάδων ως και την Γέφυρα του Σπερχειού ποταμού (προς Σ.Σ. Λιανοκλαδιού). Η κυκλοφορία διεξαγεται μέσω της Επ. Ο. Λουτρων Υπάτης – Λιανοκλαδίου και Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου.
Την 05.45 ώρα της 01-02-2015 λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων στην 219 χ/ς Σ.Σ. Αθήνας - Σ.Σ. Λιανοκλαδιού, διεκόπη η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών. οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία από Σ.Σ. Λιανοκλαδιού προς Σ.Σ. Τιθορέας και αντίστροφα.
Την 06.50 ώρα ακυρώθηκε προγραμματισμένο δρομολόγιο Λιανοκλάδι-Αθήνα (αριθμός αμαξοστοιχίας 1511) περί τα 30 άτομα ανέμεναν στον σταθμό. την 08.10 ώρα έφτασε στο Σ.Σ. Λιανοκλαδιού η αμαξοστοιχία 51 θες/νικη- Αθήνα με 120 επιβάτες. Οι επιβάτες των δυο αμαξοστοιχιών την 08.30 ώρα επιβιβάστηκαν σε 3 λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στον Σ.Σ. Κ. Τιθορέας.
Την 09.03 ώρα αφίχθη, στον Σ.Σ.Κ. Τιθορέας αμαξοστοιχία με δρομολόγιο Αθήνα-θες/νικη με 110 επιβάτες, οι όποιοι αναμένουν την μεταφορά τους στον Σ.Σ. Λιανοκλαδιού.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχιάδας (Δ. Μακρακώμης) προς τα χωριά Κολοκυθιά- Μάρμαρα- Αργύρια- Ανατολή λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. Αιτωλίας
Η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών στη περιοχή.

Δ. Α. Αχαΐας
Την 12:00 ώρα, λόγω κατολίσθησης χωμάτινου όγκου, πραγματοποιήθηκε εκκένωση οκτώ (8) οικιών, του χωριού Πλάκα Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων, ενώ στο σημείο παραμένει ένας (1) κάτοικος προκειμένου, διασώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Την 14.00 ώρα, της ιδίας, οι κάτοικοι επέστρεψαν κανονικά στις οικίες τους.

Δ. Α. Ηλείας 
Διεκόπη η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα πορείας της Ε.Ο Καρατούλα - Πεύκη δήμου Πύργου Ηλείας και συγκεκριμένα στο 20 χλμ πριν την είσοδο της Τ.Κ. Αγίας Άννας δήμου Πύργου.


Δ.A. Ακαρνανία
Λόγω κατολίσθησης που έλαβε χώρα στην Ε.Ο Καλλιθέας - Προυσού στη θέση Αραποκέφαλα ( όρια νομού Αιτ/νιας με νομό Ευρυτανίας), έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.A. Λακωνίας
Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο 2ο χλμ της Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας. Η κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά από την Επ. Ο. Ξηροκαμπίου – Δάφνης – Λιαντίνας – Βασιλικής.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Δ.A. Ζακύνθου
Η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης είναι κλειστή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δ.Α. Σάμου
Στην Ε.Ο Σάμου μεταξύ Παγώνδα και Σπαθάριοι στην περιοχή ευαγγελίστρια έχει πραγματοποιηθεί καθίζηση του οδοστρώματος λόγω της έντονης βροχόπτωσης με αποτέλεσμα την απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.
Στην Ε.Ο πραγματοποιήθηκε κατολίσθηση από Πύργο προς Σπαθάριοι. Η κίνηση των οχημάτων από και προς τους Σπαθαρίους πραγματοποιείται από την Ε.Ο Πύργου – Σπαθαρίων.

Β’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. Πέλλας
Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ.
Δ.Α. Ημαθίας
Δ.Ο. Νάουσας – 3-5 πηγάδια από 7ο έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο).
Δ.Ο. Νάουσας – Σελίου από 10 έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο).
Δ.Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου.
Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 20,000 χ/θ έως 26,000 χ/θ (χ/κ).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. Φλώρινας
Επ. Ο. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ.
Δ.A. Καστοριάς
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, (μέσω Βιτσίου), από 14 έως 28ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. Αχαΐας
Επ. Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
Δ.Α. Αιτωλίας
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο, των Δ.Δ. Πλατάνου, Αποδοτίας και Λιμνίτσας, λόγω παγετού.

Σχόλια