Τσίπρας: Αν η Ευρώπη δεν σεβαστεί τη Δημοκρατία παίρνει το ρίσκο της ακροδεξιάς

Τσίπρας: Αν η Ευρώπη δεν σεβαστεί τη Δημοκρατία παίρνει το ρίσκο της ακροδεξιάς«Νομίζω ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα σεβαστούν τη Δημοκρατία ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και...
λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους, ότι πρέπει να γίνει αποδεκτός και σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και το πρόγραμμα το οποίο ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες, ώστε να αποκλιμακωθούν οι αφόρητες πιέσεις για αναστολή ή ακύρωση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα την εκρηκτική άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία με τη Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο τονίζοντας ότι «ιδίως το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ σοβαρό, πολυ κρίσιμο. Εξαιτίας των δυσκολιών εντός της ΕΕ έχετε την άνοδο της Λεπέν και ακροδεξιών δυνάμεων. Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε υπέρ της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβαστούμε τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα»

Συνομιλητές του κ. Τσίπρα σημειώνουν ότι οι δηλώσεις αυτές του πρωθυπουργού έρχονται ως απάντηση στον επικεφαλής της Κομισιόν, μία ημέρα μετά τη δήλωση Γιούνκερ ότι δεν έχουν γίνει πολλά στις διαπραγματεύσεις από την ελληνική πλευρά. 

Σχόλια